Congratulation!
You Have Entered The Lamest Blog In History


Rabu, 4 Mac 2009

B.U.L.I??

Helwww....as'kum semuaaa.....tgk pix kat atas tuee...conferm2 laa kes buli kaann??? Kes nie dah memang banyak terjadi...baru2 niee...tgk kat berita, citer pasal budak lelaki kena belasah ngan senior2 diaa.... (mau meletup suda aku tgk!!) Nak tanya laa...kalo korang rasa...korang laa pembuli tuee...atau..korang kat skolah memang sorang pembuli...meh, aku nak tanya....banyak soklan nak tanya niee..korang kena jawab gak!!!

1. Ape yang best sangat membuli niee?? X faham den??
2. Korang ke skolah nak blaja ke nak membuli??
3. Korang nak belajar ker korang nak 'kena' ajar???
4. Korang membuli tue...meaning korang nie perasan hebat ker??
5. Korang ingat, korang buli diorang tuee...belasah semuaa...korang ingat rasa oren ekk??
6. Korang nie manusia ker ape??
7. Nape korang suka sangat buli2 orang niee?? Dapat duit ker?? Dapat jadi kaya ker??
8. Korang memang x sayang nyawa laa ekk?? cam tuee??


Haaa....nak tau nape aku tanya cam tuee??? reasonnya ialah...

1. ape yang bestnyer?? konon2 korang tue kuat laa cam tuee?? Daaaaaa~~ (tolol bangat sih kamoo kalo kamoo pikirin gituee!!)
2. Watpe laa buat penat, buang tenaga pi skolah kalo setakat nak membuli?? Haaaaa??? Lebey baek dok memerap jer laa kat umahh!!! X yah laa datang skolah!!!! Buat penat jer!!!!
3. Korang nak cikgu ajar korang ker?? Atau korang nak kena ajar ngan bapa budak tuee?? (kena belasah, ngan parang ker...kapak ker....nak???)
4. Korang buli2 orang tuee....konon2nya korang tue cam 'Superman' laa cam tuee?? Yer laa..perasan hebat laa konon..padahal..kena ade kawan korang dulu kan?? Baru ley buli.....daaaaaaaaa~~~ PENAKOT!!!! x yah laaa......lalalalalalaaa....Kalo korang berani, nape x belasah sorang2?? Hmmm???
5. Korang penah x terfikir yang korang buli, korang belasah segala2 tue..diorang rasa sakit?? atau, korang ingat..diorang rasa orenn?? x pon strawberry?? Haaaaa???
6. Kalo korang manusia...ofcoz aja sih korang ade perasaan kan?? Ade otak...ade fikiran.....Ade perasaan kesian....ade otak, terfikir kalo budak yang korang belasah tue K.O korang gak yang polis cari kan????
7. Nie yang aku nak tau sangat niee..korang suka membuli, tp apa yang korang dapat?? Pahala conferm2 melayang....duit?? Duit haram ade laa...ape yang korang dapat??
8. Yer laa...kalo korang sayang nyawa..korang x buat cam tuee...penah x korang x fikir....kalo bapa budak tue tau....dah tuee..dia ke skolah bawa parang segala....x koh melayang nyawo tuee??? Kan?? aku cakap jer...korang fikir laa sendiri...


haaaaaaaa.....korang jawab laa kalo betul korang anak jantan!!! MUAHAHAHAHAAA!!! I didn't say that I'm perfect kan?? Aku pon de kesilapan so, kalo buat silap..cepat2 laa minta maaf...takot x sempat....ajal bila2 jo ley datang menjemput mu.....waahhh!! Insaf den...heeheheee.....Buli nie kat mana2 pon ade....yang budak2 pon kena tau??? So, kalo korang seorang manusia yang ley diharap, dipercayai dan segalanya....korang fikir2kan laa balik..korang belasah budak tuee...korang pon sakit gak....yer laa...dah belasah guna tangan...korang conferm2 sakit punya laa....Lagipon, satu hari nanti....balasan akan sampai juga...then, masa tue nnti...korang fikir laa, sape lagi hebat?? Korang ker....pencipta alam niee?? LALALALAAA......As'kum semuaaa....nite2!!!! Bagi mereka yang terasa...minta maaf!!! Bagi sape2 yang dah penah rasa kena belasah...saba...percaya laa satu hari nnti, everything will change....bye2!!


~OKAY LOH!!~~ no2!!! No buli2!!! den sepak kang...eheheee...


Aku Berkata: xde maknanye.....

4 comments:

fadzree berkata...

dorg ni mmg... suka sgt membuli... dorg ingt hebat sgt la membuli tu.... gilosss nya org... membuli tu blh jd membunuh tau...


wei bdk2 yg suka membuli.. korg pikir la... cuba klu korg tu yg dibuli.. pe korg rsa???? korg jgn la dok lyn hati korg yg buta lg tuli... sori la gna ayt cam ni... mak bapak korg hntr korg ke sk, byr yuram memahal, beli kelengkapan korg, jga korg, bg korg mkn n minum drpd korg bayi bkn bertujuan utk melihat korg mnjadi pembuli.... korg piki ek, nnti korg akn kawin, korg akn ada anak.. x mustahil, nnti anak2 korg yg akn dibuli... guna otak la skit... pe gun korg sekolah??? buang masa je lah klu korg sk, tp jd pembuli...

sori la klu ayt ni menyakitkan hati korg... tp, rsanya korg ni kna ckp gna ayat2 mcm ni, bru mata korg blh terbeliak, otak korg yg kecik tu blh berkembang, hati korg yg buta lg tuli tu dh x buta... klu still buta tu mmg korg ni jnis yg x tau lah nk ckp pe... bak kata nabil, lu pikir la sndiri....

bg yg dibuli plak... e yg korg nk tkutkn dgn si pembuli2 yg x bermoral lg bermaruah tu?? buang msa je korg tkut dgn si pembuli2 yg gilos tu... lg korg tkut la dorg suka nk membuli... korg x blh lembik, snggup diri di pukul, diperas ugut or pape je lh... buang masa je... korg pn ada otak kan... pe guna sesebuah negara tu menguatkuasakan kempen anti buli??? buat memain ke??? x kn?? kempen anti buli tu melindungi korg drpd pembuli2 yg hatinya dh buta lg tuli... korg phm kn... so, pe guna dlm sesebuah negara tu ada polis??? klu dh tau polis tu utk melindungi korg yg dh kena buli, so, pegi lah report... biarlah klu manusia pembuli tu talam dua muka ke, spuluh muka ke dpn mak bapak korg n mak bapak korg rasa pembuli yg otak dh jd mkin kecik tu trlalu baik sesangat, so, what?? korg cari la org yg blh korg percaya, ajk gi repot... skrg ni dh canggih la... talian anti buli pun ada, bg malaysia, teledera pn ada... x pn, phk sk korg pn ada... wat pe ada guru disiplin klu korg x gnakan guru disiplin tu... bkn lh gnakan mcm mna, korg bg tau guru disiplin... nnti pepandai la gru disiplin tu undercover ke, nyiasat ke, upah spy yg dh bersepai ke... gunakan otak korg yg dikurniakan Allah or bg yg non muslim, Tuhan dgn akal n fikiran yg waras.. x tau lh klu kpla korg dh kna ktuk byk kali, trus jd x waras...

so, fikir2lah... ni smua utk kebahgiaan n keamanan hdup korg wahai org yg kna buli... jgn lh korg nk gerun or takut kat pembuli2 yg dh mmg x btul ajaran yg diikuti.. org ckp jgn buli, mkin dia membuli... si pembuli tu, satu hari nnti akn dibalas jgk olh Tuhan... so, korg jgn takut... pegi repot... jgn nnti dh tgn patah, hdung patah, itu patah, ini patah, brulah korg nk mengangis giler2... dh x gna....


bg yg mmg kerja dok membuli je... korg jgn la jd b****h la... korg tau kan Allah skrg bls terus pe yg korg buat... korg membuli, blsnnye, korgdown dlm pelajaran.. bkn la yg down dlm pelajarn je, tu lh pembuli.. tdk... tp, kbykannya mcm tu... pstu mula lah drpd mebuli, korg merompak, merogol, menculi dn byk lg lh keje2 yg negatif thp giler... do, korg jgn pikir korg dpt lari...

buat yg mmg bercita2 mnjadi pembuli... batalkn je cita2 anda... x de faedahnya tau x?? drpd korg membuli, baik lah korg join pape xtvt yg blh mndtgkan hsil n pahala wat krang.. buang masa je jd pembuli ni...


buat yg dh pencen jd pembuli... ha, bgus2... jgn jd pembuli... jgn plak pencen jd pembuli, kemudian jd perompak, penagih, perempit dsb... buang masa je... baik korg gi berjihad kat palestin tu.. lg bagus....


fuhhhhhhh... pnjgnya komen... ni blh kira sbg membebel jgk ni... so, bg korg yg baca komen ni, phm2 kn ayt2 tu... bkn sngaja nk gna ayat2 yg kureng sesuai, tp, terpaksa psl korg ni kdg2 ayt yg baik2 x nk phm, bila ayt2 yg giler2 pnya x bik, korg nk baca. tu lh bebudak zaman skrg... dunia dunia... mcm2 hal...


ingat ni..


ANDA PENENTU MASA DEPAN DUNIA...

DUNIA MAKIN CANGGIH, MANUSIA BLH CANGGIH, TP INGT.. MSTI ADA BATAS2 NYA...

JGN TERLALU TAKSUB DGN KESENANGAN DAN KE'HAPPY'AN KRN ITU AKN MENGHANCURKAN HDUP ANDA SNDIRI..

klu korg x phm ayt tu, phm2 kn lah...


*ni dh mcm tulis blog la plak...

fadzree berkata...

copy my coment to my blog lah...

fyqah2810 berkata...

ammbooii!! tq...eheheheee....abg fad beh!!!! panjang lak tuee....wakakaaa..kalo abg fad membebel kat pembuli tue kan...memang kelu seribu bahasa laa diorang...eheheee..

GO ABG FAD!!! GO GO GO!!! caaayaalaah!!

fyqah2810 berkata...

no buli2 okee?? ehehee...