Congratulation!
You Have Entered The Lamest Blog In History


Selasa, 14 September 2010

Bila Aku Berkarya ;)

Kehendak Mu


Tiga tahun telah dilewati bersama

Menghadapi suka duka dunia

Bersama tangis tawa canda

Menempuh hidup syurga seketika

Diiring doa ibu dan bapa

Tragedi masa lalu

Telah membawa kau jauh

Jauh di sana

Sukar untuk ku menduga

Perit rasa hati terpisah

Dua alam yang jauh berbeza

Jika itu kehendak Mu

Segala terserah pada Mu

Telah Kau ambil kembali

Dia yang pernah Kau pinjamkan

Untuk aku mengenal erti persahabatan

Sungguh itu kehendak Mu

Ku tahu kau bahagia di sana

Hadirmu bersama tawa, pergimu berair mata

Ku hargai ketulusan mu, walau hanya sementara

Biar doa menjadi suluhanmu di sana..




Assalamualaikum semuaa..! hikhik~ kalo korg ada fb aku..maybe korg ada terbaca note nie.. yg tertajuk 'Kehendak Mu'... knapa kehendak Mu..? heehee..~ baca laa dulu sajak tuee smpai habis.. baru faham ;) sbenarnyaa..aku nak share something..pengalaman aku yg mungkin boley jdi pengajaran untuk korg smuaa yg aku syg sgt3..!



sbenarnya aku cuma nak sampaikan... jgn sesekali kita mensia-sia kn kawan yg dh bnyak berkorban untuk kita selama niee.. sama ada kita sedar atau pun tak... smpai skang aku still ingat pesan arwah... "kawan yg baik boley membuatkan kita tersenyum, tapi kawan yg sejati boley nmpak air mata di sebalik senyuman tue." yes..dia nmpak kedukaan yg aku lalui selama 3 taon ngan diaa.. diaa tau aku slalu berahsia ngan diaa.. diaa tau aku xlayak untuk jadi samseng skolah sbb aku pompuan..! tp kawan2 yg laen xpnah sedar smua tuee.. mmg aku xpnah mengharapkn diorg sedar..tp Alhamdulillah.. Allah itu Maha Berkuasa & Maha Mengasihi..dia pinjamkan aku seorg insan yg dah bnyak mengajar aku tentang erti persahabatan yg sebnar..



dia kawan yg pertama skali dapat melembutkan hati aku yg dulu kononnnya mcm raja samseng laa sgt..! dia kawan yg pertama membuatkan aku tersenyum kalo aku ngah down..! dia kawan yg pertama membuatkan aku berani menghadapi kesedihan..! dan dia juga kawan yg pertama membuatkan aku menangis sampai naik kering air mata den niee haa... semasa Maha Pencipta memanggilnya semula untuk kembali... kenangan 3 taon yg akn kekal selamanya.. (selagi hayat masih ada laa..~)



Allah telah mengambil kembali yg Dia pinjamkn kat aku selama 3 taon.. Alhamdulillah, akhirnya aku dh knal erti persahabatan tuee.. Allah mengambil kembali dia dan menyuruh aku mencari sahabat yg bukan seperti diaa...BUKAN SEPERTI DIA... tapi.. SEIKHLAS DIA :) fyqah nak ucapkn tQ sgt2 untuk smuaa readers, nubies2, kawan theater & kawan2 yg lain sbb dh bnyk buat fyqah tersenyum.. beberapa bulan lpas pemergian dia mmg fyqah xdpt terima kenyataan...tp fyqah pon kne tau yg kalo fyqah asyik sedey jer..dia lgi sedey.. fyqah kena sedar..kawan2 sntiasa ada di skeliling..asalkn kita ikhlas jer, Insyallah..



pesan fyqah..tolong jgn sia-siakn kawan yg ada skarang.. sbb kalo diorg dh xde... pedih penyesalan tue bukan kepalang sakit diaa.. percayalaah.. walaupon kadang2 diorg xde kat sisi kita ketika kita memerlukan..ingatlah, kawan yg sejati tetap akn menemani kita dgn doa yg dikirimkan.. jgn pernah mengharapkan kawan sebaik itu..tp haraplah kawan yg ikhlas..yg boley membimbing kita ke jalan yg betol.. yg boley mengajar kita erti sebenar hidup yg sementara niee.. FYQAH SYGGG SMUAA..! kat FB fyqah dh xdpt tagged org lain kt note tuee.. xtau laa knapa.. heehee~ xyah fikir tntang tag ke tak... yg penting.. smuaa yg ada kt friendlist fyqah kt fb atau kt mana2 pon.. FYQAH SYG SGT3!! ingat okee..? jgn sia2 kawan.. tapi jgn terlalu over sgt pulaakk..! biarlah seimbang..



okee laa..mau rehat dulu..! assalamualaikum! biarlah kita berlainan bangsa, agama mahupun negara.. selagi kita berpijak di bumi Allah.. kita tetap bersaudara :) Al - Fatihah buat mereka yg telah pergi...

3 comments:

FADZREE KAMBATTE berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
FADZREE KAMBATTE berkata...

honestly, air mata mengalir time tgh tulis nih ha.... sdey sgt2.... tringt jgak kt kwn yg dah x de, kt org trsyg yg dh x de... btul tuh, kta kna hargai org yg kita syg tuh psl dgn hargai mereka, skit sbanyk lebey merapatkn kita dgn.. wp org tuh dh x de, kta still perlu hargainya krn dia pnh wat kita hepi...

"hold me for a while, i know this wont last forever, so hold me tonight before the morning take you away"

~fyQah dEad bLogGer~ berkata...

tQ abg fad sbb menghayati.. tuee laa.. walaupon diorg dh xde, jgn laa lupa kt diorg yg dh bnyak buat kita happy slama nie..buat laa diorg happy kat alam sana pulak kn abg..? biar diorg tau kita syg sgt3 kat diorg..


tue lagu hold me for a while ekk..? heee..~